Programmering är roligt!

Mikael skriver om programmering, systemadministration och mycket annat!

Kolla in min bok: Spelprogrammering med HTML5 och JavaScript

Kategorier 

2013-05-17
SETT, SITSNET, Webbstjärnan och FLTM13

De senaste 30 dagarna har verkligen varit intensiva! Först var det SETT-dagarna den 17-18 april, där man fick gå runt och mingla med väldigt många skolmänniskor, prata med olika företag om deras lösningar mot skolvärlden, och sedan fanns det dessutom en hel del föreläsningar som man kunde anmäla sig till om man var intresserad. För mig var SETT-dagarna helt klart intressant, jag hittade en del webbaserade läromedel som kanske kommer göra mitt liv som systemadministratör mycket lättare! Givetvis återkommer jag kring detta efter att ha utvärderat dem.

Det fortsatte sedan med ett möte med föreningen SITSNET (www.sitsnet.se), som är en förening som aspirerar att samla ihop så många programmeringslärare från hela Sverige som möjligt. Mötet blev mycket trevligt och som vanligt diskuterades det hur man bäst bör bedriva sin undervisning, några läromedelsförfattare pratade om sina programmeringsböcker och det demonstrerades även en del dansprogrammering! Jag pratade om spelprogrammeringsboken jag medförfattat, och mina slides från det mötet kan man se här. Om man jobbar som programmeringslärare, eller kanske vill integrera programmering i sitt ämne på gymnasiet, så rekommenderar jag varmt att man kommer på ett SITSNET-möte!

Senare följde hela upplösningen av tävlingen Webbstjärnan. Två av mina lag lyckades gå vidare till finalen, och där fick vi sitta i de flotta lokalerna på Nalen och ta emot nomineringspriserna. Det blev inga ädla valörer denna gång, men med nästan 40 000 tävlande elever från hela Sverige var mina väldigt nöjda att sitta där på den absoluta toppnivån! Hela tillställningen var väldigt trevlig och nästa år ska Södertörns friskola givetvis vara med igen, och med ännu fler lag!

Sist men inte minst gick jag på en tillställning som kallades FLTM13 (Framtidens lärande, TeachMeet 2013). Till denna samling kom över 100 lärare som ville dela med sig av sina erfarenheter när det gäller IT och undervisning i allmänhet. Jag anmälde mig som talare och fick prata först. Mitt ämne var spelprogrammering och hela träffen (inklusive mitt prat) kan ses online på: bambuser. Jag hoppas att jag inspirerade någon att börja programmera på webben med sina elever, det är enkelt, roligt och användbart på riktigt! På FLTM13 såg jag en lärare som demonstrerade en MaKey MaKey, och denna verkade så rolig att jag genast beställde ett gäng! Utvärdering av dessa kommer komma på bloggen.

Nu har jag haft några dagar på mig att smälta alla nya intryck och reflektera en aning. Det är uppenbart att alla dessa tillställningar har gjort intryck på mig, och det känns som om man blir laddad med energi att fortsätta hitta på nya roliga saker att göra i skolan!

Maila din kommentar till mikael@tylmad.com, så lägger jag in den under inlägget.