Programmering är roligt!

Mikael skriver om programmering, systemadministration och mycket annat!

Kolla in min bok: Spelprogrammering med HTML5 och JavaScript

Kategorier 

2013-09-16
Projekt Island - På plats!

Ok, det var kallare än vad jag var beredd på. När jag klev av flygplanet i Reykjavik visade det sig att det var kring 8 grader ute, tydligen hade det snöat i Akureyri (där jag ska vara i tre dagar). Det blir nog att inhandla lite kläder imorgon, så att jag överlever.

Som en trevlig överraskning blev jag uppgraderad till Bussinnes Class på flyget, så jag hade en väldigt bred och trevlig stol, fri tillgång till massa dricka och sånt, och en multimedia-skärm med musik och film under de tre timmarna som flyget tog. Iceland-Air får därför 5 stjärnor av 5 möjliga!

Det är verkligen mycket aska överallt här, alla bilar är grå. Jag gissar att det mesta av askan kommer från det tidigare utbrottet vid Eyafjallajökull. Taxin som jag tog mellan flygplatserna var nytvättad igår och sidorutorna var idag helt grådaskiga. På flyget hann jag se stora askmoln som ni kan se på bilden.

Vad jag har hittills hört verkar Island vara precis som Sverige när det gäller teknik och Internet. Alla ungar som går högstadiet har smartphones och hänger på sociala-medier hela tiden. När man är 14 åker alla på konfirmationsläger och får därefter en summa pengar av sina släktingar som det genast köps en iPhone för. När barn tillfrågats varför de åker på konfirmationsläger, är det vanligaste svaret: "Alla gör det ju, varför ska inte jag också göra det?".


Maila din kommentar till mikael@tylmad.com, så lägger jag in den under inlägget.