Programmering är roligt!

Mikael skriver om programmering, systemadministration och mycket annat!

Kolla in min bok: Spelprogrammering med HTML5 och JavaScript

Kategorier 

2013-09-17
Síðuskóli

Idag hälsade jag på lärarna och eleverna på Síðuskóli, en skola med 450 elever från årskurs 1 tom 10. På Island börjar man skolan när man är 6 år gammal, och deras årskurs 10 motsvarar vår årskurs 9. Skolan var väldigt stor och fin, alla lokaler kändes väldigt öppna och hade högt till tak. Imorgon ska jag se till att fotografera mycket på skolan och lägga upp bilder på bloggen.

Jag träffade en massa elever som var intresserade av projektet och lärde dem några grunder i hur man kan komma igång med att programmera för webben. Alla var väldigt entusiastiska och verkade sugna på att lära sig mycket mer, så det här blir nog jättebra!

Det fanns några intressanta skillnader mellan Södertörns friskola och Síðuskóli, bland annat har alla elever rast samtidigt. Det finns en klocka som ringer när alla har rast, och när rasten tar slut. Går man som lärare till lärarrummet så finner man i princip alla skolans lärare där, vilket är ett tillstånd som inträffar enbart en gång per vecka på friskolan.

När skoldagen tagit slut tog jag tillfället till akt att gå runt i Akureyri lite, som med sina 15 000 invånare är Islands näst största stad. Det gick rätt fort att se det mesta i centrala stan, och då hann jag dessutom inhandla en mössa och ett par vantar, något som visade sig vara nödvändigt eftersom blåsten gjorde att temperaturen upplevdes som minst sagt suboptimal för hälsan.


Maila din kommentar till mikael@tylmad.com, så lägger jag in den under inlägget.