Programmering är roligt!

Mikael skriver om programmering, systemadministration och mycket annat!

Kolla in min bok: Spelprogrammering med HTML5 och JavaScript

Kategorier 

2013-09-19
Hej då Island

Idag lämnar jag Island för denna gång, förhoppningsvis kommer jag snart tillbaka när vi kommit igång med projektet. Alla elever på Island är peppade att sätta igång, så det känns som att projektet inte kommer presentera några problem.

Tanken är nu att jag ska sätta ihop en projektansökan till NordPlus och där söka pengar för att flyga till Island med barn från Sverige, och för de isländska barnen att flyga till oss. Projektet kommer nog sätta igång redan denna termin med en hel del samarbeten mellan skolorna. Vi hoppas kunna sätta ihop eleverna i grupper om minst fyra, två från varje land, och låta dem samarbeta kring att bygga ett datorspel.

Det finns många oilka aspekter man måste ta hänsyn till när man gör ett spel: Hur ska grafiken se ut? Ska någon rita en massa bilder? Ska vi ha musik och ljudeffekter, och vem ska skapa dessa? Vem/vilka ska programmera? Vem ska hitta på handling och eventuella dialoger i spelet? Jag vill också låta eleverna fundera på om man skulle kunna bygga egna spelkontroller till spelen, vilket kanske gör det hela änne mer intressant, då man kan blanda in ämnen såsom träslöjd.

Resan mellan våra länder kommer vara själva avslutningen av projektet, kanske ett tillfälle för eleverna att träffa varandra på riktigt, presentera sina arbeten för varandra och även lära sig om programmering och sånt.

Maila din kommentar till mikael@tylmad.com, så lägger jag in den under inlägget.